Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva na Voxxed Days konferenciji

b_200_0_16777215_00_images_voxxed_rabit.png

Ove jeseni, u Beograd dolazi Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva i jedan od tvoraca koncepta objektno orijentisanog programiranja. Parnas dolazi iz Kanade i otvoriće ovogodišnju tehnološku konferenciju Voxxed Days Belgrade, u organizaciji zajednice Heapspace. Konferencija se održava 19. i 20. oktobra, a Parnas će dan pre konferencije održati dva predavanja namenjena studentima, na Elektrotehničkom fakultetu i na Fakultetu organizacionih nauka.

Opširnije...

Sastanak članica klastera na temu Fonda za inovacionu delatnost

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_FondIno.jpg

 

U prostorijama firme "Photon Optronics" održan je sastanak članica klastera. Okupili su se predstavnici članica koje su ranije aplicirale kod Fonda za inovacionu delatnost i članice koje pripremaju projekte za trenutno aktuelan poziv.

Opširnije...

Slush takmičenje

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_Slush2017.jpg

Ukoliko razvijate originalna i održiva rešenja za goruća pitanja, imate iskustvo i potencijal za rast, veštine i želju da postignete uspeh, poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali ste i dalje u ranoj fazi razvoja ili je vaš prototip u radnoj fazi – vi ste idealni kandidat za lokalno Slush takmičenje koje će biti održano 6. septembra u Beogradu u Naučno-tehnološkom parku „Beograd".

Opširnije...

NiCAT klaster postao članica Evropske koalicije za digitalne veštine

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_dsme4skills-joinnow.png

Od danas se NiCAT klaster pridružuje Evropskoj koaliciji za digitalne veštine i radna mesta, gde je u planu da obrazuje 200 profesionalaca do 2019. i opremi ih digitalnim veštinama visokog nivoa. Na taj način NiCAT klaster postaje jedna od brojnih organizacija u Evropi koje učestvuju u kampanji #digitalSME4skills, a koju je pokrenula Evropska alijansa digitalnih MSP (EU Digital SME Alliance).

Opširnije...

Gosti iz Engleske u poseti članicama NiCAT klastera

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_PaulB.jpg

 

Paul Billington iz Mančestera bio je u Nišu zajedno sa John Murray-om direktorom Growthclusters-a. Zainteresovani su za saradnja u oblastima PHP i .NET development-a (Web design, Social media i Marketing kompanije) pa je imao sastanke sa članicama klastera koje posluju u ovim oblastima.

Opširnije...

Delegacija klastera u poseti Minhenu i Tel Avivu

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_techCrunch.jpg

 

NiCAT klaster je nakon posete Amsterdamu i Eindhovenu, nastavio svoje internacionalne aktivnosti u Minhenu i Tel Avivu.

Opširnije...

Druženje članica klastera "Holandsko i švajcarsko tržište uz južnoamerička vina"

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_druzenje.jpg

U skladu sa strateškim pravcem internacionalizacija i marketing, ali i godišnjim akcionim planom, klaster menadžer je posetio dve novootvorene low cost destinacije interesantne za kompanije, članice našeg klastera - Eindhoven i Cirih, pa je tako tema ovog druženja bila "Holandsko i švajcarsko tržište uz južnoamerička vina". Tim povodom, izveštaje o posetama, učinak, naučene lekcije i naredne korake, menadžer klastera je podelio sa prisutnima, a imali smo i gosta koji živi i radi u  Americi i koji je sa nama podelio svoja iskustva iz te zemlje.

 

Članice NiCAT-a predstavile svoje ponude CERN-u

b_200_0_16777215_00_images_CERN_RPK.jpg

U ponedeljak, 19.juna, u Privrednoj komori Srbije održan je prvi sastanak predstavnika domaćih kompanija, članica Grupacije za akceleratorske tehnologije PKS, sa predstavnicima Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) sa sedištem u Ženevi.

Opširnije...

NiCAT internacionalne aktivnosti

b_200_0_16777215_00_images_holandijagoran_800x600.jpg

Tokom boravka u Amsterdamu i Eindhovenu, klaster menadžer je posetio brojne meet up i ostale događaje vezane za visoke tehnologije, imao sastanak sa klaster menadžerom visoko tehnološkog klastera iz Eindhovena, kontakte sa predstavnicima naše dijaspore i bio na Dutch Technology Week-u.

Opširnije...