Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva na Voxxed Days konferenciji

b_200_0_16777215_00_images_voxxed_rabit.png

Ove jeseni, u Beograd dolazi Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva i jedan od tvoraca koncepta objektno orijentisanog programiranja. Parnas dolazi iz Kanade i otvoriće ovogodišnju tehnološku konferenciju Voxxed Days Belgrade, u organizaciji zajednice Heapspace. Konferencija se održava 19. i 20. oktobra, a Parnas će dan pre konferencije održati dva predavanja namenjena studentima, na Elektrotehničkom fakultetu i na Fakultetu organizacionih nauka.

Voxxed Days Belgrade, deo mreže globalnih Devoxx konferencija, ove godine dovodi i predavače iz poznatih svetskih kompanija: Google, Amazon, IBM, Microsoft, PayPall, Pivotal, RedHat. Program konferencije će se izvoditi u tri paralelne trake, na temu programskih jezika, bezbednosti, arhitekture, virtuelne i augmentativne realnosti.

Treći Voxxed Days Belgrade donosi i novi vizuelni identitet koji potpisuje Nemanja Jehlička, grafički dizajner poznat po kreiranju identiteta za Kabinet i Moritz Eis. Drugačijim pristupom vizuelnom doživljaju, Heapspace želi da ukaže na promene koje tehnologija donosi u naše živote i želi da je humanizuje. Tehnologija je pametna, smela i čudna, kao i vizuelni identitet ovogodišnjeg Voxxeda, koji se nama izuzetno dopao.