Startap Akademija 1.0.1 - Prijave u toku

NiCAT klaster i Deli prostor danas pokreću prvu mini Startap akademiju u Nišu.

Za sve ljubitelje marketinga, mendažmenta, IT-ja, kreativci i svi onih koji žele da nauče kako svoju poslovnu ideju da razviju i prodaju, kako podeliti uloge u timu, šta je najvažnije prilikom pisanja biznis plana, od danas mogu da se prijave za program Startap akademije.

Ako ste mladi, nezaposleni od 18 do 35 godina starosti i zainteresovani da radite na realizaciji svojih ideja i da doprinesete svom ličnom razvoju, oformite tim od najmanje 2 osobe oko poslovne ideje koja uključuje visoke tehnologije. Prijavite svoj tim popunjavanjem online prijave putem linka https://goo.gl/forms/v4QvqFtwggelpgNy1 i slanjem biografija celog tima na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Startap akademija je koncept trodnevne intenzivne obuke i proces mentorstva za razvijanje poslovne ideje od samog početka, pa sve do njenog predstavljanja investitorima (popularno pičevanje).
NiCAT i Deli vas pozivaju da se prijavite što pre, a najkasnije do 19. januara 2018.god.

Naši treneri, predavači i mentori će se potruditi da osetite pravi preduzetnički startap duh.

Program mini Startap akademije finansiran je od strane programa nemačke vlade Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a trajaće ukupno 6 meseci u okviru kojih će biti trodnevna obuka, menotrstvo, priprema za pič i kao šlag na torti pičevanje pred komisijom na finalnom događaju.

Pratite stranicu Beginning gde ćemo objaviti imena trenera, mentora kao i članove komisije.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.