Ekonomija i napredne tehnologije – projekat Market Tech

nicat_slika.jpg

NiCAT klaster i Ekonomski fakultet u Nišu pokreću projekat Market Tech koji ima za cilj upoznati ljude iz ekonomske sfere sa hi tech svetom.

Ukoliko ste student Ekonomskog fakulteta, odlično se služite engleskim jezikom i zainteresovani ste za marketing, prijavite se slanjem CV-ja, kratkog motivacionog pisma i kratkog eseja Ekonomija i nove tehnologije na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do petka 26.januara 2018.godine.

Najbolji kadidati će biti pozvani na intervju, a onda će četiri izabrana studenta imati prilike da rade marketing intervenciju u četiri niške hi tech kompanije koje razvijaju svoje proizvode. Kompanije koje učestvuju u projektu su „NIRI Intelligent Computing" čija je oblast machine learning, zatim „HostingBuY", oblast rada hosting, „LOGIK poslovna rešenja" - poslovni softver i „IRVAS International" - e-learning platforma.

Uz pomoć iskusnog mentora iz sveta StartUp-ova Ivana Vesića i redovnog profesora Ekonomskog fakulteta prof. dr Bobana Stojanovića, kroz dvomesečni rad u kompanijama i samostalni rad od kuće, polaznici će upoznati svet visokih tehnologija, a zajednički će biti napravljen model koji će narednim generacijama omogućiti da ljudi iz ekonomije lakše nađu mesto u svetu naprednih tehnologija.

Program je finansijski podržala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša za 2017.god – Unapređenje saradnje privrede i naučno obrazovnih institucija.

 

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.


nicat seeit