April – mesec Agile edukacije i 3. Agile Serbia konferencije

b_250_175_16777215_00_images_stories_vesti_Agile_Month_April2_018.png

Sve više kompanija, posebno u IT industriji, odlučuje se da svoje poslovanje zasniva na Agilnom pristupu. Kompanije koje koriste Agile iz dana u dan jačaju svoje performanse i njihovi zaposleni su zadovoljniji. Agile se koristi kao pristup prilikom razvoja kompleksnih proizvoda. Podrazumeva razvoj kroz iteracije, a velika važnost pridaje se saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene. Postoji značajan broj Agilnih metodologija i framework-a, a najpoznatiji i najčešće primenjen u svetu i kod nas je Scrum framework. Ukoliko i ti želiš da unaprediš svoje znanje i poslovne rezultate, prava prilika za to je šesti po redu Agile Month!

Agile Month je već poznata serija edukativnih događaja posvećenih Agilnom razvoju softvera. Sledeći se održava u aprilu i na programu su sertifikacioni kursevi za Scrum Master-a, Product Owner-a i Agile Leadership program, kao i tri treninga sa programa Kontinuirane Agile edukacije: Agile Requirements & User Stories, Agile Planning & Estimating i Agile Retrospective Masterclass.

Sertifikacioni kursevi se sprovode u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom Scrum organizacijom na globalnom nivou i začetnikom Scrum-a u svetu. Sertifikati koji se dobijaju su međunarodno priznati. Kontinuirani Agile treninzi su za one osobe koje već imaju neko znanje i iskustvo iz oblasti Agile-a. Polaznici ovih treninga naučiće specifične i vrlo korisne Agile ili Scrum alate i tehnike, koji će im pomoći u raznim segmentima razvoja proizvoda. Na jednom od treninga naučiće na koji način predstaviti zahteve klijenta razvojnom timu; potom, kako se agilno pristupa planiranju i kako se procenjuju razni faktori uspešnosti projekta (obim funkcionalnosti, vreme razvoja i slično); takođe, oni koji budu posetili trening Agile Retrospective Masterclass, koji drži iskusni trener Marc Löffler, naučiće kako se postaje sjajan fasilitator retrospektiva i zašto su one bitne tokom svakog procesa razvoja.

Na samom kraju Agile Month-a, 27. aprila u Beogradu, održaće se treća po redu, međunarodna, Agile Serbia Konferencija. Keynote govornik je Bob Hartman, poznatiji kao „Agile Bob". Bob je bio član upravnog odbora Scrum Alliance, sarađivao je sa više od 100 kompanija i trenirao je preko 10,000 ljudi. Pored njega, na glavnoj sceni predavanja će držati i drugi svetski eksperti iz oblasti „Agile, Leadership & Developers": Marcello Duarte, Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz i Ángel Medinilla.

Agile Month, odnosno seriju edukacija posvećenih Agile-u, organizuje kompanija Puzzle Software, a NiCAT klaster i ove godine pružiće podršku događaju. Rane prijave za kureve i konferenciju su u toku – za više informacija posetite http://www.agile-serbia.rs/agile_month/april-2018/.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.