Prijava za II ciklus StartUp Akademije do kraja nedelje

b_250_175_16777215_00_images_stories_IvanStartUp.jpg

Šta je Startap Akademija i šta možete da čujete/naučite kao učesnik?

Mini Startap Akademija je koncept intenzivne trodnevne obuke za razvijanje poslovne ideje, uz dodatno mentorstvo iskusnih preduzetnika, a koje će biti prezentovane na završnom događaju pred komisijom. Tokom treninga timovi sa svojim idejama imaju mogućnost da nauče kako svoju poslovnu ideju da razviju i prodaju, kako podeliti uloge u timu, šta je najvažnije prilikom pisanja biznis plana, kako se prezentovati investitorima.

Kada se realizuje obuka?

Ceo koncept Akademija se realizuje od februara do juna 2018.godine, po sledećoj dinamici:

 • Timovi su raspodeljeni u 3 grupe
 • Svaka grupa učesnika se sastoji od 5 timova
 • Jedna grupa sluša obuku u februaru, druga u martu, a treća aprila meseca
 • Maja meseca svi timovi imaju mentorske sesije
 • Treninzi se održavaju vikendom (subota i nedelja) od 10h
 • Jun je rezervisan za prezentacije ideja pred komisijom, dodelu sertifikata i nagrada

Termin prve grupe timova bio je 24., 25.februar i 03.mart. Sledeća grupa će biti 30., 31. marta i 01.aprila, a za treću grupu biće rezervisan termin krajem aprila. Presek prijava za drugi ciklus radi se 18.marta

Kako je protekla prva grupa timova i šta su oni rekli o projektu?

Tokom rada sva tri dana, grupa timova bila je izuzetno posvećena i aktivno su svi učestvovali tokom predavanja. U goste su bila dva poznata preduzetnika iz našeg grada, vlasnik kompanije "Logik poslovna rešenja", Veljko Radovanović i jedan od vlasnika kompanije "Ingsoftware" Nenad Ilijić. Veljko i Nenad su našim učesnicima kroz neformalni razgovor preneli iskustvo pokretanja sopstvenog biznisa, a učesnici su mogli da dobiju odgovore na sve što ih je interesovalo na tu temu. Ono što je nama kao organizatorima ovog projekta pružilo dodatno satisfakciju je pozitivan feedback učesnika na gradivo koje su naučili kao i na pristup predavača.

"Projekat je odličan jer pruža potrebne informacije ljudima koji imaju ideje, ali ne znaju kako da dođu do investitora."

"Nova saznanja, ideje i promena percepcije"

"Predavanje je pre svega inspirativno delovalo na moj entuzijazam i osećao sam se jako prijatno tokom sva tri dela. Znanje koje sam ovde dobio, pre svega sam oduševljen predavačem i gostima koje sam upoznao, uspešnim ljudima iz grada. Ništa nisam znao o pitchingu pre, a sada imam motivaciju da usavršim."

Ko se može prijaviti za Startap akademiju?

Mladi, nezaposleni od 18 do 35 godina starosti, a koji su zainteresovani da rade na realizaciji svojih ideja i da doprinesu svom ličnom razvoju. Potrebno je oformiti tim od najmanje 2 osobe oko poslovne ideje koja uključuje visoke tehnologije.

Prijavite svoj tim popunjavanjem online prijave putem linka https://goo.gl/forms/v4QvqFtwggelpgNy1 i slanjem biografija celog tima na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Program mini Startap akademije finansiran je od strane programa nemačke vlade Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a ralizuju NiCAT klaster i Deli prostor za kreativno delovanje.

Indikatori uspeha

 • Ključni partner za inovacije s kohezivnom ulogom u regionu
 • Rast klastera i kompanija u svim aspektima poslovanja
 • Strateško partnerstvo sa mnogobrojnim institucijama i organizacijama
 • Transfer znanja u zemlji i inostrantsvu
 • Brojni uspešno realizovani projekti
 • Osnivači i članovi upravnog odbora asocijacije srpskih klastera ASKA i jedan od osnivača balkansko crnomorske mreže ICT klastera
 • Samoodrživ od prvog dana
Opširnije

Aktivnosti

 • Najnovije  informacije o događajima i prilikama
 • Spajanje nauke i biznisa
 • Promocija među mladima 
 • Povećanje kompetencija
 • Pristup domaćim i stranim fondovima
 • Inovativni projekti
 • Povećanje prodaje
 • Lobiranje i brendiranje
 • Korišćenje klastera kao platforme


Opširnije

Kontaktirajte nas

Ako ste domaći ili strani MSP ili velika kompanija, R & D, pronalazač, preduzetnik, investitor, student, a delite naše vrednosti -  kontaktirajte nas da razmotrimo mogućnost saradnje i postanite saradnik, partner, član, kupac ili ambasador dobre volje.

Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.

Opširnije

Vesti


Svojim aktivnostima inspirišemo i transformišemo zajednicu

Kroz projekat ICT Cluster Acedemy po prvi put su firme vrlo aktivno učestvovale u pripremi kurikuluma kako bi obuka bila u potpunosti usklađena sa realnim potrebama.Prateći poslednje trendove u edukaciji permanentno unapređujemo kvalitet programa.
Predavanja i susreti sa sredjoskolcima ali i promocija kroz medije i društvene mreže doprineli su povećanom interesovanju za tehničke fakultete a susreta sa studentima doprineo je povećanju interesovanja za firme iz klastera.Nastavljamo da promovišemo IT i napredne tehnologije kao najperspektivnije oblasti za rad.
Sinergetski efekat klasterske saradnje je došao do izražaja kroz projekat izrade HUNTER x4, najsofisticiranijeg noćnog nišana na svetu. Optoelektronika, ICT, mehanika i automatika niškog regiona su udružene pokazale da je region sposoban da potpuno samostalno razvije vrhunski proizvod za svetsko tržište.
Facilitirali smo veći broj konzorcijumskih nastupa a naše firme i samostalno dobijaju sredstva od fonda za inovacionu delatnost, ministarstva nauke i ostalih fondova, jer je veči broj njih zvanično ima status inovacione organizacije…
Razvijen je pool projektnih ideja u oblastima tehnologije - smart cities, health, aging, environment protection, robotics, optoelectronics, ali i klasterskih vezanih za edukaciju, unapredjenje kvaliteta, povezivanje, dalje korišćenje naprednih tehnologija. Otvoreni smo za saradnju i spremni za dalja partnerstva…sa klasterima, firmama i institucijama iz čitavog sveta.
Strateški povezani sa organizacijama iz regiona i sveta u svom radu primenjujemo najbolje prakse i istovremeno stvaramo otvaramo mogućnosti za naše članice.