IT Šansa za sve – IT Klaster Akademija 2016/2017

Opširnije...

IT klaster akademija je projekat kurseva programiranja, koju realizuje Niški klaster naprednih tehnologija, a koji je dobio potpunu podršku Grada Niša – Kancelarije za mlade, a finansijski je podržan od strane Razvojne Agencije Srbije (RAS) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), programa ACCESS, koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji.

Opširnije...

Beginning

Opširnije...

 

Projekat Beginning je koncept jednodnevnog treninga za razvijanje poslovne ideje, nakon koga će najbolji timovi i pojedinci biti selektovani za trodnevnu Start-up Akademiju.

Opširnije...

Forum naprednih tehnologija

Opširnije...

 

Forum naprednih tehnologija – Potencijali Grada Niša" predstavlja početak realizacije ideje mapiranja Grada Niša kao centra naprednih tehnologija. Ideja organizatora foruma je da okupi sve aktivne stejkholdere na polju naprednih tehnologija u oblasti privrede, nauke i obrazovanja i da Niš, kao centar koji raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija, predstavi nadležnim ministarstvima, istraživačko-razvojnim institucijama, donatorskim i diplomatskoj zajednici.

Opširnije...

Promocija privrednih i investicionih potencijala Niša dijaspori u Beču

Opširnije...

„Promocija privrednih i investicionih potencijala Niša dijaspori u Austriji" jedan je od projekta koji je realizovao NiCAT klaster u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Regionalnom razvojnom agencijom JUG.

Opširnije...

Dermosken

Opširnije...

 

Cilj projekta je dalje promovisanje koncepta međusektorske klasterske saradnje kroz izradu i realizaciju zajedničkog inovativnog projekta koji se odnosi na razvoj proizvoda, kao i izrada i ispitivanje prototipa tog projekta i uvođenje i testiranje novog procesa proizvodnje uz primenu tehnologija iz oblasti elektromedicine uz učešće firmi iz svih 5 sektora zastupljenih u klasteru kao i nekoliko naučnoistraživačkih institucija. Reč je o prenosnom medicinskom aparatu za pregled kože – dermoskopu. Projekat je realizovalo devet članica klastera.

Opširnije...

ICT Klaster Akademija

Opširnije...

ICT Klaster Akademija Niš razvija i nudi dva šestomesečna modula obuke, prilagođene potrebama ICT sektora Niškog regiona. Modul 1 za programere i Modul 2 za embedded stručnjake se sastoje od pet kurseva svaki (uključujući dva obavezna predmeta , isti za oba modula ) koji su razvijeni da polaznici nauče određene veštine relevantne za članice NiCAT klastera i uključuje 4 meseca prakse u nekoj od kompanija iz klastera ili drugih firmi .

Opširnije...

Intersector projekat

Opširnije...

Specifični cilj projekta je bio da se promoviše koncept među-sektorske saradnje klastera kroz razvoj i implementaciju zajedničkih inovativnih projekata koji se odnose na razvoj novih proizvoda, kao i razvoj i testiranje prototipa projekta i implementaciji i testiranju novog proizvodnog procesa. 7 preduzeća iz 4 sektora (optoelektronika, automatizacija, ICT, mašinstvo) razvilo je visoko sofisticirani proizvod svetske klase HUNTER k4. Najbolji projekat klastera na pozivu inovativnim klasterima u Srbiji 2013/2014.

Opširnije...

ATM Integracija

Opširnije...

Institucionalna , Biznis i obrazovna integracija u oblasti naprednih tehnologija i mehatronike ( ATM )

Projekat je imao za cilj da poboljša prekograničnu poslovnu saradnju u oblasti naprednih tehnologija i mehatronike i aktivnosti da nadograde postojeći potencijal za konkurentno učešće na zajedničkom tržištu EU. Projektni uticaj je zabeležen u povećanom kapacitetu stakeholdera na prekograničnoj saradnji kroz zajednički biznis , R&D i proizvodnih projekata ili drugih oblika poslovnog partnerstva . Imao je kolaborativne platforme, prekogranični ekspertski savet sa kontinuiranim radom van projektnog života pružajući pristup konsultacijama o mogućnostima tržišta.

Opširnije...

InterSTART

Opširnije...

Cilj projekta bio je povećanje mogućnosti za međunarodnom saradnjom članica NiCAT klastera, uspostavljanje marketing alata koji će doprinositi kapacitetu mogućnosti članica da budu prisutni na stranim tržištima i time povećaju međunarodnu saradnju (pojačaju ili počnu izvoz, učešće na međunarodnim projektima itd). Dodatni cilj bio je institucionalno jačanje kroz efektivniji operativni rad i sistemski pritup izvoznom aktivnostima(redovni rad sekcije za marketing i internacionalizaciju).

Opširnije...

Projekti