IT Šansa za sve – IT Klaster Akademija 2016/2017

b_200_0_16777215_00_images_stories_akademija_logo-it-sansa-za-sve.jpg

IT klaster akademija je projekat kurseva programiranja, koju realizuje Niški klaster naprednih tehnologija, a koji je dobio potpunu podršku Grada Niša – Kancelarije za mlade, a finansijski je podržan od strane Razvojne Agencije Srbije (RAS) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), programa ACCESS, koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji.

Opširnije...

ICT Klaster Akademija

b_200_0_16777215_00_images_projekt_ICT-akademija-th.jpg

ICT Klaster Akademija Niš razvija i nudi dva šestomesečna modula obuke, prilagođene potrebama ICT sektora Niškog regiona. Modul 1 za programere i Modul 2 za embedded stručnjake se sastoje od pet kurseva svaki (uključujući dva obavezna predmeta , isti za oba modula ) koji su razvijeni da polaznici nauče određene veštine relevantne za članice NiCAT klastera i uključuje 4 meseca prakse u nekoj od kompanija iz klastera ili drugih firmi .

Opširnije...

Beginning

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_beginning_800x600.jpg

 

Projekat Beginning je koncept jednodnevnog treninga za razvijanje poslovne ideje, nakon koga će najbolji timovi i pojedinci biti selektovani za trodnevnu Start-up Akademiju.

Opširnije...

Intersector projekat

b_200_0_16777215_00_images_projekt_Intersector-th.gif

Specifični cilj projekta je bio da se promoviše koncept među-sektorske saradnje klastera kroz razvoj i implementaciju zajedničkih inovativnih projekata koji se odnose na razvoj novih proizvoda, kao i razvoj i testiranje prototipa projekta i implementaciji i testiranju novog proizvodnog procesa. 7 preduzeća iz 4 sektora (optoelektronika, automatizacija, ICT, mašinstvo) razvilo je visoko sofisticirani proizvod svetske klase HUNTER k4. Najbolji projekat klastera na pozivu inovativnim klasterima u Srbiji 2013/2014.

Opširnije...

Forum naprednih tehnologija

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_fnt_logo_800x600.jpg

 

Forum naprednih tehnologija – Potencijali Grada Niša" predstavlja početak realizacije ideje mapiranja Grada Niša kao centra naprednih tehnologija. Ideja organizatora foruma je da okupi sve aktivne stejkholdere na polju naprednih tehnologija u oblasti privrede, nauke i obrazovanja i da Niš, kao centar koji raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija, predstavi nadležnim ministarstvima, istraživačko-razvojnim institucijama, donatorskim i diplomatskoj zajednici.

Opširnije...

ATM Integracija

b_200_0_16777215_00_images_projekt_atm-th.jpg

Institucionalna , Biznis i obrazovna integracija u oblasti naprednih tehnologija i mehatronike ( ATM )

Projekat je imao za cilj da poboljša prekograničnu poslovnu saradnju u oblasti naprednih tehnologija i mehatronike i aktivnosti da nadograde postojeći potencijal za konkurentno učešće na zajedničkom tržištu EU. Projektni uticaj je zabeležen u povećanom kapacitetu stakeholdera na prekograničnoj saradnji kroz zajednički biznis , R&D i proizvodnih projekata ili drugih oblika poslovnog partnerstva . Imao je kolaborativne platforme, prekogranični ekspertski savet sa kontinuiranim radom van projektnog života pružajući pristup konsultacijama o mogućnostima tržišta.

Opširnije...

Promocija privrednih i investicionih potencijala Niša dijaspori u Beču

b_200_0_16777215_00_images_stories_vesti_bec_800x600.jpg

„Promocija privrednih i investicionih potencijala Niša dijaspori u Austriji" jedan je od projekta koji je realizovao NiCAT klaster u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Regionalnom razvojnom agencijom JUG.

Opširnije...

InterSTART

b_200_0_16777215_00_images_projekt_interstart-th.jpg

Cilj projekta bio je povećanje mogućnosti za međunarodnom saradnjom članica NiCAT klastera, uspostavljanje marketing alata koji će doprinositi kapacitetu mogućnosti članica da budu prisutni na stranim tržištima i time povećaju međunarodnu saradnju (pojačaju ili počnu izvoz, učešće na međunarodnim projektima itd). Dodatni cilj bio je institucionalno jačanje kroz efektivniji operativni rad i sistemski pritup izvoznom aktivnostima(redovni rad sekcije za marketing i internacionalizaciju).

Opširnije...

Dermosken

b_200_0_16777215_00_images_dermoskop.jpg

 

Cilj projekta je dalje promovisanje koncepta međusektorske klasterske saradnje kroz izradu i realizaciju zajedničkog inovativnog projekta koji se odnosi na razvoj proizvoda, kao i izrada i ispitivanje prototipa tog projekta i uvođenje i testiranje novog procesa proizvodnje uz primenu tehnologija iz oblasti elektromedicine uz učešće firmi iz svih 5 sektora zastupljenih u klasteru kao i nekoliko naučnoistraživačkih institucija. Reč je o prenosnom medicinskom aparatu za pregled kože – dermoskopu. Projekat je realizovalo devet članica klastera.

Opširnije...

Projekti