NiCAT oktobarsko druženje

 

Neformalno druženje članica i prijatelja NiCAT klastera održano je 18. oktobra u Start Up Centru na Elektronskom fakultetu. 

Na druženju se moglo saznati o novinama u našem klasteru i u našem gradu. Predstavnik kompanije „RCMT IT Europe“ – PSR Engineering Solutions, Aleksandar Milinčić, predstavio je velike prilike za partnerstva sa različitim članicama klastera i u oblasti IT i u drugim industrijama naprednih tehnologija. PSR kompanija je nedavno postala članica NiCAT klastera. Takođe, klasteru se pridružila i kompanija CREATESi. Dejan Milenović, predstavnik CREATESi kompanije, pričao je na temu liderstva i kako je to voditi kompaniju u Srbiji i Švajcarskoj. Uskoro se u Nišu otvara najveći coworking prostor u regionu za inovativne kompanije i pojedince, pa je tim povodom, na druženju održana i prezentacija TI HUB-a (Think Innovativ) koju je održao Boris Gabrić. Boris, projektni menadžer Tehnikom-a, poručio je da TI HUB želi da pomogne i ubrza dalji razvoj naprednih tehnologija u Nišu.

Menadžer klastera je predstavio je nove prilike u okruženju i to, dva nova otvorena poziva Fonda za inovacionu delatnost, kao i novi program GIZ – a za konsultante iz dijaspore.

Sve ovo smo začinili atmosferom iz Provanse. Francuska muzika, pitka vina i ukusni sirevi upotpunili su druženje.