Poseta NiCAT delegacije srpskoj dijaspori u Kaliforniji


U okviru projekta „Uspostavljanje saradnje srpske dijaspore iz Silicijumske doline i predstavnika privrede, obrazovanja i nauke iz oblasti informacionih tehnologija (IT) i visokih tehnologija niškog regiona“, delegacija NiCAT klastera koju su činili direktor NiCAT klastera Goran Mladenović i predstavnik Elektronskog fakulteta profesor dr. Dragan Janković, posetila je Kaliforniju u periodu od 23. oktobra do 02. novembra.

Prezentacije su održane u San Francisku i Silicijumskoj dolini pred Serbian Entrepreneurs grupom, članovima Tesla kluba i članovima organizacije BAFA – alumnistima ETF iz Beograda, s ciljem da se srpska dijaspora informiše o investicionim potencijalima Niša i niškog sektora naprednih tehnologija. U okviru prezentacija predstavljena je i Mreža IKT klastera Balkana i Crnomorske regije.


Predstavnici niškog regiona su u okviru posete održali mnogobrojne sastanke sa srpskom dijasporom u Kaliforniji, ali uspostavljeni su i kontakti sa predstavnicima velikih korporacija, startapova i investitora. Delegacija je posetila i Univerzitete Stanford, Bearkley i UCLA.

Projekat je finansijski podržan od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.