Direktor NiCAT klastera učestvovao je na Srpskom forumu o upravljanju internetom

Goran Mladenović, direktor NiCAT klastera, učestvovao je na panelu “IT i preduzetnici” u okviru Srpskog foruma o upravljanju internetom u organizaciji IGF Srbija, koji je bio održan prošlog četvrtka u Beogradu.


Neki od nalaza ovog panela su:

1. Način implementacije fiskalizacije je napravio mnogo štete - dugoročno je povećao jaz između tradicionalne i tech industrije, softverskim firmama ugrozio reputaciju, a rešenje je svojim restriktivnim i nefleksibilnim pristupom limitiralo ultimativni cilj - povećanje kvaliteta usluge i osnaživanje veze sa krajnjim klijentima. Predlozi - uvođenje promena mora da bude istestirano i uz punu podršku svima u procesu, promene u procesu moraju da se uvode smisleno, a rešenja treba da imaju liberalan pristup.

2. Zloupotreba testa samostalnosti je krivično delo - država mora da iskontroliše te stvari i tako tržište učini fer mestom za igru.

3. Nova realnost sa radom na daljinu je dala mnogo prilika, ali i izazova za sve - u toj jednoj areni će firme morati da budu konkurentnije, ali to traži brzo delovanje i mnogo promena.


NiCAT je otvoren za partnerstva na svakom od ovih elemenata.


Uspešno realizovana konferencija "Uhvati priključak"