Drugi Biznis klub u saradnji sa Fondacijom "Registra nacionalnog internet domena Srbije"

U četvrtak, 8. decembra, NiCAT klaster je u saradnji sa Registrom nacionalnog internet domena Srbije organizovao, drugi po redu, Biznis klub u prostorijama hotela Ambasador u Nišu. Pozivu za prisustvo na Biznis klubu odazvale su članice klaster, akteri iz poslovnog sveta, predstavnici niške akademske zajednice, kao i studentske organizacije.

Pozdravljanjem prisutnih i najavljivanjem nastavka saradnje i organizacije sličnih okupljanja u 2023. godini, Goran Mladenović, direktor NiCAT klastera, i Dijana Milutinović iz RNIDS-a, započeli su Biznis klub.

Na naše veliko zadovoljstvo, publici se prvo predstavio Dušan Vukanović, osnivač startup kompanije Benefiti. Dušan je tokom svog izlaganja predstavio koncept i način fukncionisanja kompanije, a zatim je, kroz odgovore na pitanja publike, dao i širi kontekst o značaju pružanja kompenzacionih paketa zaposlenima i mogućim načinima realizacije.

Nakon toga započeta je panel diskusija na temu “Biznis u doba krize”. Čast nam je što su Slavimir Stošović, direktor IT centra, Nebojša Jokić, direktor Mreže za sajber bezbednost i Milan Bogdanović, direktor Kluba privrednika Naissus, bili panelisti na ovom Biznis klubu.

Slavimir Stošović, direktor IT centra, govorio je uticajima koja je pandemija imala na IT sektor, kao i brizni promena koje su nastupile u tom periodu. Takođe, upozorava kompanije da idalje postoji neizvesnost na tržištu koje mogu uticati na poslovanje, od neizvesnosti na tržištu rada do promena cena komponenti nužnih za proizvodnju. Nebojša Jokić, direktor Mreže za sajber bezbednost, napomenuo je da tema sajber bezbednosti treba biti prioritet ne samo kompanija u IT sektoru, već i svih poslovnih entiteta, imajući u vidu moderne načine rada i nedovoljnu informisanost korisnika. O nedovoljnoj upotrebi digatlnih tehnologija u tradicionalnim industrijama, ali i o potrebi zajedničkog rada, IT kompanija i firmi koje posluju u tradicionalnim sektorima, na digitalnoj transformaciji, govorio je Milan Bogdanović, direktor Kluba privrednika Naissus.

Panelisti su na kraju diskusije došli do zaključka da je veoma bitna stavka za očuvanje poslovanja u neizvesnim tržišnim prilikama kontinuirano učenje. Kontinuiranim učenjem zajedno sa razmenom znanja i stvaranjem kontakata ne samo da se lakše posluje, već se i u periodu krize postiže uspeh.

Ostatak večeri bio je neformalnog karaktera, namenjen druženju i umrežavanju.

Do narednog viđenja, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu!


Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i NiCAT klaster potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji