Green StartUp Akademija - Osnovni kurs

Nedavno je održan prvi dan osnovnog kursa Green StartUp akademije, koji organizuje NiCAT klaster uz podršku GIZ-a, u Naučno-tehnološkom parku Niš. Sa 12 učesnika i 3 kvalifikovana trenera, događaj je bio uspešno realizovan. Učesnici su imali prilike da steknu nova znanja i da se pri tome zabave.


Green StartUp Akademija je dizajnirana za pojedince koji žele da nauče o osnovama pokretanja zelenog biznisa. Treneri su putem predavanja omogućili učesnicima da svoja nova znanja primene u delo. Obuka je osmišljena da bude interaktivna i zanimljiva, sa fokusom na primerima u stvarnom svetu.

Tokom kursa, učesnici su naučili o ključnim komponentama pokretanja zelenog biznisa, kao što su istraživanje tržišta, finansijsko planiranje i preduzetništvo. Takođe su naučili o važnosti održivosti i ulozi koju ona igra u poslovanju. Treneri su se pobrinuli da se svaki učesnik oseća prijatno postavljajući pitanja i učestvujući u diskusijama.

Učesnici ne samo da su stekli nova znanja već su uspostavili nove veze sa ostalim kandidatima. Bili su u mogućnosti da se međusobno povežu i podele svoja iskustva, ideje i uvide. Ovo je dodalo dodatni nivo vrednosti kursu i omogućilo učesnicima da izgrade odnose koji će se nastaviti dugo nakon završetka kursa.

U zaključku, prvi dan osnovnog kursa Green StartUp Akademije bio je veliki uspeh. Učesnici su stekli dublje razumevanje osnova pokretanja zelenog biznisa i opremljeni su znanjem potrebnim da svoje poslovanje podignu na viši nivo.

Godišnja Skupština NiCAT klastera