Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i NiCAT klaster potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji, 28.10.2022. godine, ozvaničena je buduća saradnja Registra nacionalnog domena Srbije (RNIDS) i Niškog klastera naprednih tehnologija (NiCAT). Sporazum je potpisan u cilju unapređenja međusobne saradnje i zajedničkog rada na razvoju inovativnog ekosistema.

Registar nacionalnog internet domena Srbije, skraćeno RNIDS, osnovan je 2006. godine sa ciljem obezbeđivanja besprekornog funkcionisanja nacionalnih internet domena. Organizovan kao nezavisna,  stručna,  otvorena, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, RNIDS  efikasno i transparentno rukovodi Centralnim registrom nacionalnih internet domena .RS i .СРБ, u interesu svih korisnika Interneta u Srbiji.

NiCAT klaster već deceniju od svog osnivanja radi na povećanju vrednosti i obima prometa članica klastera na domaćem i međunarodnom tržištu, jačanju kapaciteta preduzeća za tehnološki razvoj i inovacije i razvoj novih tehnoloških proizvoda i promovisanje grada Niša kao povoljne lokacije za poslovanje u oblasti naprednih tehnologija.

Sporazum otvara mnoge mogućnosti za obe organizacije, koje će svoju saradnju bazirati na aktivnostima zajedničkog rada na brendiranju Niša kao destinacije za razvoj digitalnih tehnologija, podizanja svesti o vrednosti nacionalnih internet domena, uzajamne promocije, edukacije i zajedničkog učešća na razvojnim projektima, kao i na aktivnostima vezanim za uspostavljanje saradnje između kompanija članova.

Uspešno realizovan prvi Biznis klub sa Fondacijom RNIDS